Wat zijn de voor en nadelen van een creditcard?

Wil je iets huren of kopen op vakantie of gewoon thuis? Dan kan het wel eens voorkomen dat je alleen met een creditcard mag betalen. Dat kan goed vervelend zijn als je die nou net niet in huis hebt. Maar wat zou voor jou het moment zijn om toch te kiezen voor een creditcard? In deze blog sommen we de plus en minpunten voor je op.

De voordelen
Met een creditcard kan je overal, wereldwijd betalen en tegelijkertijd is dit ook een van de meest veilige manieren. Ontvang je het product niet of is er iets mis mee? Dan kan je dit ten alle tijden annuleren en ben je jouw geld niet kwijt. Dit geldt niet alleen voor in Nederland, je krijgt ik het buitenland ook 24/7 de gelegenheid om contact op te nemen met de klantenservice. Financieel is dit heel aantrekkelijk, want die garantie heb je niet overal.

Je wist het misschien al wel, maar je hoeft pas aan het eind van de maand echt alles te betalen. Dat is vaak waarom hotel eigenaren de voorkeur geven aan een maestro of andere betaal mogelijkheid. Ze moeten namelijk een tijd op hun geld wachten. Het enige wat je niet moet vergeten, aan een creditcard zitten natuurlijk wel kosten verbonden. Die kan je flexibel aflossen of eens per jaar.

De nadelen
Het betalen met een creditcard is wel fraudegevoelig. Je hebt er geen pincode voor nodig tijdens het betalen en daarom dat iedereen ook met jou kaart een betaling kan afronden. Gelukkig is daar wel iets op bedacht, want deze schade komt tegenwoordig voor rekening bij de creditcard maatschappij. Je hebt toch een chip en pincode nodig, dat maakt het toch minder fraude gevoelig.

Heb je contant geld nodig en wil je geld opnemen? Helaas is dit duurder dan met een andere betaalpas. Doe dit daarom alleen in noodsituaties. Dit zelfde geldt voor geld lenen met een creditcard, je bent hier gelijk een stuk duurder uit vergeleken met een persoonlijke lening.

Uiteindelijk is het een overweging die je zelf moet maken, bieden de voordelen op tegen de nadelen, sluit dan vooral een creditcard af. Het geeft je wel meer vrijheid voor zowel in Nederland als in het buitenland op vakantie of voor een zakenreis. Soms kan je gewoon niet anders dan betalen met een creditcard, en dan hoef jij geen nee meer te zeggen. Ga vanaf nu ook onbezorgd op reis, zie het als een extra verzekering. Maar dan om te kunnen betalen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*