Verzeker uw huisdier: start met vergelijken

Het hebben van een huisdier biedt vele voordelen. Zo is het goed voor de gezondheid: een hond moet nu eenmaal een paar keer per dag wandelen. U als baasje krijgt zo automatisch ook meer lichaamsbeweging: vergeet namelijk ook het knuffelen en spelen met uw trouwe viervoeter niet. Dit knuffelen en spelen verbrandt niet alleen calorieën, maar is ook hartstikke goed voor je humeur. Mensen met huisdieren zijn over het algemeen gelukkiger dan mensen zonder een viervoeter in huis. Het is dan ook niet gek dat u gehecht bent aan uw huisdier. Vaak is Lobbes of Minoes een essentieel onderdeel van het gezin of huishouden, en staan zij met een pootje vermeld op de jaarlijkse kerstkaart.

Naar de dierenarts

De spreuk ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’ geldt helaas ook voor onze lieve viervoeters. Honden die elkaar in de haren vliegen of een kat die wordt aangevallen, een ziekte of een castratie: het zijn dingen waar we liever niet aan denken. Zoals elke dierenbezitter weet, kan een bezoekje aan de dierenarts behoorlijk in de papieren lopen. Hoewel U natuurlijk het beste voor uw huisdier wil, kan dit financiële zorgen en stress opleveren. In sommige gevallen levert het duivelse dilemma’s op: dat dure medicijn tegen nierfalen blijven betalen, al kunt U eigenlijk niet rondkomen? Het kan daarom een goed idee zijn om uw huisdier te verzekeren. Dan bent U bestand tegen onvoorziene kosten en vermijdt U situaties waarin zulke moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Liefde is immers niet in geld te meten.

Een verzekering kiezen

Gelukkig hoeft een verzekering voor uw trouwe metgezel niet duur te zijn. Vanaf een maandelijks bedrag van €5,06 euro per kat en 6,14 euro per hond heeft u al een dierenverzekering. Het maandelijks bedrag is vanzelfsprekend afhankelijk van wat er onder de dekking valt. Hierbij kunt U denken aan opnames in klinieken, tandheelkunde, castratie of sterilisatie, röntgenonderzoek en vaccinaties. Omdat U uw huisdier het beste kent, kunt u een inschatting maken van de meest passende verzekering. Op de website vergelijkdierenverzekering.nl staat een overzicht van alle dierenverzekering aanbieders. Hierin is op overzichtelijke wijze opgesomd wat elke verzekering kost en wat er onder de dekking valt. Ook zijn er statistieken te vinden over het kiesgedrag van baasjes: welke verzekering wordt het meest gekozen, en welke het minst? Op de site is daarnaast voor honden en katten apart informatie te vinden welke ondersteunend kan zijn bij het maken van een keuze. Door uw huisdier te verzekeren, bespaart U op uw eigen portemonnee zonder te besparen op de beste zorg voor uw trouwe viervoeter.

Dierenverzekeringen vergelijken
Bespaar op je dierenverzekering premie en zorg voor een goede dekking tegen dierenartskosten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*