Sinds dit jaar bepaalt het energielabel de maximale hypotheek

energielabel woning bepaalt maximale hypotheek

Ben je op zoek naar een koophuis? Bij het verkrijgen van een hypotheek komt heel wat kijken. Bovendien is het in veel gevallen niet zo makkelijk om aan een hoge hypotheek te komen, iets wat zeker in deze tijd met torenhoge huizenprijzen erg lastig is. Vanaf 2024 is het mogelijk om je maximale hypotheek te verhogen door een huis te kopen met een hoger energielabel.

Het verkrijgen van een hypotheek

Tegenwoordig is het krijgen van een hypotheek niet zo eenvoudig. De huizenprijzen zijn in een rap tempo gestegen, terwijl onze lonen achterblijven. Waar tweeverdieners met wat geluk vaak nog net aan een hypotheek kunnen komen, is dat voor alleenstaanden nog ingewikkelder. Daarom wil je er alles aan doen om kans te maken op een redelijke hypotheek.

energielabel woning bepaalt maximale hypotheek

Wat houdt een hoog energielabel in?

Een energielabel zegt iets over de mate van duurzaamheid van een huis. De energielabels variëren van A++++ tot G, waarbij A++++ het hoogste energielabel is en G het laagste. Een huis met een A++++-label verbruikt vooral duurzame energie en is daarom goed voor het milieu. Bovendien is een huis met een hoog energielabel een stuk meer waard dan een huis met een laag energielabel. Bij woningzoekers zijn huizen met een laag energielabel niet populair, terwijl de woningbeschikkers hun huis met een laag energielabel vaak met moeite kunnen verkopen. Heeft jouw woning nog geen energielabel? Vergelijk dan eenvoudig energieprestatie-adviseurs via EnergielabelOffertes.nl. Zo betaal je nooit te veel voor een geldig energielabel voor je woning.

Wat is de link tussen een hypotheek en het energielabel?

Hoewel je misschien in eerste instantie niet de connectie tussen een hypotheek en energielabel legt, hebben ze wel degelijk met elkaar te maken. Een huis met een hoger energielabel is duurzamer, wat niet alleen een effect heeft op het milieu, maar ook op je portemonnee. Je maandlasten worden namelijk lager. Zo kun je beter aan je vaste lasten voldoen en zul je meer kans maken op een hogere hypotheek.

energielabel woning bepaalt maximale hypotheek

Hoe kun je je huis energiezuinig maken?

Ook als je al over een woning beschikt, is het slim om te zorgen dat je woning zo energiezuinig mogelijk is. Je kunt hier zelfs geld voor lenen. Leg bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp aan of plaats zonnepanelen. Ook kun je ervoor zorgen dat je huis goed is geïsoleerd.

Door energiezuinige maatregelen uit te voeren, kun je gedurende personen dat je in het huis woont, profiteren van lagere vaste lasten. Bovendien draag je een steentje bij aan het milieu. Bovendien zal je woning sterk in waarde stijgen en kun je er bij de verkoop flink van profiteren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*