Waar moet je rekening mee houden bij het berekenen van je maximale hypotheek?

Wat is eigenlijk een hypotheek? Wanneer je huis wilt gaan kopen kan je hypotheek afsluiten, zodat je een huis kan afbetalen. Kort gezegd leen je eigenlijk een heel groot bedrag, maar omdat het om zoveel geld gaat leent de bank jouw huis als zekerheid. Een hypotheek bestaat uit drie delen. Je hebt de lening, de aflossing en de verzekering. De lening is het bedrag wat je zou kunnen lenen bij de bank om je huis mee te betalen. De afbetaling is kort gezegd het geld wat je terug gaat betalen aan de bank. En je hebt verschillende verzekeringen, je hebt bijvoorbeeld een levensverzekering. Die geeft namelijk een uitkering na overlijden. Je hebt ook een woonlastenverzekering, met deze verzekering kan je ervoor zorgen dat wanneer je arbeidsongeschikt word je toch verzekerd gaat zijn. Meestal ben je verplicht om een levensverzekering af te sluiten.

Voordat je een droomhuis wilt gaan kopen moet je er natuurlijk eerst achteraan om te kijken wat voor een hypotheek je wilt gaan afsluiten. Doormiddel goede berekeningen te maken vooraf zal die teleurstellingen achteraf voorkomen. Je kan tegenwoordig allemaal online eenvoudig je maximale hypotheek berekenen. Aangezien het allemaal vrij lastig is heb je hier een goede website waarop alles goed uitgelegd wordt, waardoor je later niet tegen de lamp gaat lopen. Wat vooral heel belangrijk is bij het berekenen van je maximale hypotheek, is dat je eerlijk blijft naar jezelf toe. Want natuurlijk wil iedereen een hele grote hypotheek maar vaak is dat nou eenmaal niet haalbaar en dus niet reëel.

Tot slot: Waar moet je echt rekening mee houden bij het berekenen van je maximale hypotheek? Veel mensen proberen de maximale hypotheek te krijgen, maar dat betekent ook vaak dat je een groot bedrag van je eigen vermogen in moet leggen. Vaak moet je aan je huis nog een verbouwing doen en daar moet je natuurlijk geld voor achter de geld hebben. Hou hier dus rekening mee!

Verder moet je je afvragen of je gebruik wilt maken van de Nationale Hypotheek Garantie. De NHG is een vangnet indien je niet meer aan de maandelijkse hypotheeklasten kan voldoen. Zo weet de hypotheekverstrekker dat je aan de financiële verplichtingen kan voldoen. Moet je de woning noodgedwongen verkopen? Indien de opbrengst lager is dan de afgesloten hypotheek gaat de NHG onder bepaalde voorwaarden het verloren bedrag kwijtschelden. Een bijkomend voordeel nog: dankzij een NHG betaal je minder rente! Het is dus in alle tijden verstandig om een NHG af te sluiten. Je weet immers nooit hoe het leven loopt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*