Op jezelf wonen, is dat zo makkelijk als dat het lijkt?

Tegenwoordig is het voor jongeren erg normaal om vroegtijdig uit huis te gaan. Dan is natuurlijk de vraag, is het allemaal wel zo makkelijk? Er komt wel een hoop bij kijken om op jezelf te gaan wonen. Het is niet dat je zomaar alles zelf kunt bepalen. In dit artikel leggen we je in het kort uit wat je kunt verwachten als je uit huis gaat.

Gas, water en elektriciteit

Het is de normaalste zaak van de wereld dat je in Nederland gas, water en licht hebt als je bij je ouders woont. Je ouders betalen hier natuurlijk wel voor. Het is dan ook handig om te weten dat niet overal waar je gaat wonen gas, water en elektriciteit is inbegrepen.

Op het moment dat je een prachtige woning, appartement of kamer ziet waar je graag zou willen wonen, wil je wel weten of je dan gas, water en elektriciteit tijd erbij moet betalen. Dit staat vaak aangegeven op de website waar je de woning gevonden hebt. Als dit er niet bij staat, kun je altijd contact op nemen met de contactpersonen en vragen of dit allemaal bij de huur inbegrepen zit.

Verzekeringen

Zodra je 18 wordt, weet je dat je een verzekering moet gaan afsluiten. Als je een huis neemt, heb je weer andere verzekeringen die je moet afsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld een inboedelverzekering afsluiten.

Een inboedelverzekering is een verzekering tegen schade die je aan de inboedel op kan lopen. Een inboedelverzekering is een eigenlijk een schadeverzekering. Op het moment dat er bijvoorbeeld brand ontstaan, ben je hier gelukkig voor verzekerd. Dit is dan ook wel nodig, want als je dit allemaal zelf moet bekostigen wordt dit natuurlijk erg duur. Het is dus een stuk handiger als je alles vergoed krijgt.

Meubels

Verder is het vaak het geval dat een woning niet gestoffeerd is. Dit houdt in dat de meubels die je bijvoorbeeld op een foto ziet, dat je die er niet bij krijgt. Er zijn ook wel woningen die wel met meubels worden verhuurd, maar hier zitten dan ook weer haken en ogen aan.

Alles moet weer in de toenmalige staat achter gelaten worden als je weer verhuist. Dit houdt in dat als je iets veranderd, je het ook weer terug moet veranderen voordat je het huis verlaat. Anders kun je hier een boete voor krijgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*