Advies bij een huis kopen

Spannend, je wil een nieuw huis kopen. Dit is geen lichte beslissing en het is van belang dat je de meest voordelige en beste hypotheek voor jouw situatie afsluit. Maar wat nou als je hier eigenlijk weinig tot geen verstand van hebt? Vraag dan eens advies aan een hypotheekrente adviseur. Deze zullen je zeker kunnen helpen, maar het is van belang dat je zelf op een paar belangrijke dingen gaat letten.

Vergelijk het uurtarief

Voordat je met een hypotheekrente adviseur in zee gaat is het belangrijk om een paar dingen van tevoren of tijdens het kennismaking gesprek te controleren. Je gaat namelijk een belangrijke beslissing maken en hier heb je goede hulp bij nodig! Zo kan je letten op het uurtarief wat een adviseur rekent. Een adviseur met een laag tarief heeft natuurlijk de voorkeur maar vraag hierbij wel hoeveel uur de adviseur in rekening gaat brengen. Als deze namelijk veel meer uren gebruikt dat een adviseur met een hoger tarief ben je alsnog duurder uit. Het is dus belangrijk om verschillende hypotheekrente adviseurs hierop te vergelijken.

Een onafhankelijke adviseur?

Om de betrouwbaarheid van de adviseur te weten te komen kan je vragen naar de licentie van de adviseur. Ook kan je vragen in je eigen omgeving of mensen ervaring hebben met deze man of vrouw en kan je op internet andere ervaringen zoeken. Verder kan je ook kijken of je te maken hebt met een onafhankelijke adviseur. Als dit niet zo is, is dat natuurlijk niet erg want je zal nog steeds goed advies krijgen, maar weet wel dat de adviseur niet onpartijdig is. Deze zal namelijk veel adviezen geven over de hypotheken die de bank waar hij of zij voor werkt heeft. Een voordeel van een afhankelijke adviseur is wel dat deze qua prijs goedkoper is.  Maar let dus wel goed op of je met een onafhankelijke adviseur te maken hebt als je dat ook echt wil.

Plichten

Verder heeft een hypotheekrente adviseur een aantal plichten naar jou, de klant, toe. Zo moet deze je altijd goed behandelen en je de juist informatie geven. Deze informatie mag ook zeker niet misleidend zijn. Naast deze plichten over informatie geven is de adviseur ook verplicht om je een berekening te geven van een advies waarin komt te staan wat de te betalen hypotheekrente wordt en hoe dit afgelost gaat worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*