Hoe vraag ik een kredietkaart aan?

Voor veel mensen is het bezitten van een kredietkaart iets wat de normaalste zaak van de wereld is. Vooral in de VS en Canada wordt hier aan de lopende band mee betaald. Iets wat wij hier in Europa een stuk minder hebben aangeleerd. Toch is ook hier de aanvraag van de kredietkaart is meestal snel en eenvoudig geregeld, en brengt alleen maar voordelen met zich mee. Zo hoeft u niet meer met contant geld naar een restaurant, en het gewicht van uw portemonnee daalt ook, doordat u nu alleen een pasje mee hoeft te nemen in plaats van al dat klein geld. Dit kan vooral in het buitenland handig zijn als u grote geldbedragen mee neemt, het verkleind de kans dat u uw zuurverdiende geld verliest aan een dief. Mocht er een noodsituatie zijn kunt u altijd vertrouwen op uw kredietkaart. Daarnaast zijn al uw aankopen 180 dagen verzekerd. Iets wat niet gebeurd als er contant afgerekend wordt of gepind. Verder kunt u er reisverzekeringen afsluiten. Dit zijn natuurlijk een aantal grote voordelen die u moet afwegen tegen de negatieve kanten van de kredietkaart voor u er ook daadwerkelijk één aanvraagt. Een groot nadeel is dat er een bedrag geleend wordt van een instantie die dit ook terug verwacht met rente. Dus een aankoop die wordt gedaan is duurder doordat naast het aankoopbedrag ook nog een deel rente betaald moet worden. Dat is waarom er goed nagedacht moet worden over de aanvraag van de kredietkaart.

Kredietverstrekkers

Zo zijn er van een aantal grote bekende spelers in de krediet branche, maar ook van minder bekende banken en kredietverstrekkers. Denk bij een grote speler aan BNP Paribas Fortis, en als kleine speler Cetelem. Het is natuurlijk van belang om de kredietkaarten te vergelijken. Dit omdat er nog een verschil is in voorwaarden die worden gesteld aan de persoon die de kredietkaart wil aanvragen. De kredietverstrekkers zijn gebonden aan een aantal regels, maar sommige verstrekkers zijn een stuk strenger dan andere.

Verschillende kredietkaarten

Naast verschillende aanbieders zijn er verschillende kaarten met verschillende kosten. Zo is een normale ook wel de ‘klassieke’ kaart die jaarlijks tussen de 0-30 euro kost. Hiermee kan een bedrag tot ongeveer €3000 geleend worden. Daarnaast is er een zogenoemde ‘Gold’ kredietkaart. Deze laten uitgaven tot €5000 euro toe per maand. In de laatste categorie zijn er ‘Platinum’ kredietkaarten die naast dat ze een hoger limiet toelaten ook meer diensten en verzekeringen omvatten. Vaak kosten deze kaarten echter wel meer dan €200 per jaar.

1 Comment

  1. Ik beheer verschillende websites en ik wed dat je de kans niet wilt missen om een link of blog op een van de sites te plaatsen. Dit zal helpen om de autoriteit van jouw site in die niche te vergroten en de rangschikking in zoekmachines te verbeteren. Op jouw beurt kan je een link of blog voor mij plaatsen. Ben je daar in geïnteresseerd? Zo niet, en als je iemand kent die dat wel is, stuur dan alstublieft deze boodschap naar hen door.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*