Investeren in crypto: Zo doe je dat

Investeren in Bitcoin

Heb je al langere tijd interesse om te investeren in crypto, maar weet je niet hoe je dit aanpakt? Dan is dit hét moment om daarachter te komen. Het is belangrijk om te weten hoe het precies zit en hoe je het beste kan investeren in cryptovaluta zonder dat je daarbij fouten maakt die makkelijk te voorkomen zijn. Er wordt vaak gewaarschuwd voor de risico’s die verbonden zijn aan het investeren in de digitale valuta, maar het kan ook winstgevend zijn aldus de succesverhalen. Weeg voor jezelf af wat de risico’s zijn en zorg ervoor dat je goed weet hoe je het moet aanpakken om het inderdaad winstgevend voor jezelf te maken. 

Wat zijn cryptovaluta?

Het zal vast niet de eerste keer zijn dat je iets gelezen hebt over cryptovaluta. Er zijn in het verleden al genoeg jonge mensen miljonair geworden door te investeren en te handelen in cryptovaluta. Het is een misverstand dat Bitcoins de enige cryptovaluta zouden zijn. Ze zijn wel populair, maar er zijn nog veel meer verschillende valuta waarin je je kan verdiepen. Tegenwoordig zijn er zelfs bijna 6500 verschillende geregistreerde soorten cryptovaluta. Je hoeft je dus echt niet alleen bezig te houden met de Bitcoin

Uitleg over cryptocurrency

Hip

Cryptovaluta zijn relatief jong. Het is een moderne manier om je geld te investeren en daarom is het ook erg hip. Ze bieden kansen voor iedereen die erin investeert en op die manier probeert om flinke winst te maken. Het zou een misvatting zijn om te stellen dat er enkel winnaars zijn. Er kan namelijk ook verlies gemaakt worden en dit gebeurt dan ook regelmatig. Het is dus belangrijk dat je weet wat je doet en hoe je ermee omgaat. Weet je dit niet? Dan is de kans groot dat je eerder verlies maakt dan winst. 

Elektronisch geld

Het allereerst van belang om te weten wat cryptovaluta precies zijn voordat je erin gaat beleggen. Je kunt het zien als elektronisch geld. Je kunt het dus niet vasthouden, want het geld bestaat alleen in digitale vorm. Je kunt er dus online contant mee betalen, want je hebt geen bank of andere partij nodig om een betaling te kunnen doen. Het bijzondere van cryptovaluta is dat ze eigendom zijn van iedereen die ze gebruikt. 

Je kan in elektronisch geld investeren

Wat is de waarde?

Om een beetje een beeld te kunnen krijgen van de waarde en het succes dat sommigen er mee behaald hebben, zijn degenen die in 2009 slechts €50 hebben geïnvesteerd in Bitcoins nu multimiljonair. Het is dus duidelijk dat de waarde van de cryptovaluta enorm is gestegen. Zelfs degenen die pas in 2017 hebben geïnvesteerd hebben een winst gemaakt van wel 2000% met hun digitale geld. Het is dus niet gek dat cryptovaluta zo populair zijn ondanks dat het risico’s met zich meebrengt. Cryptovaluta zijn niet gebaseerd op de economie en staat dus los van de overheid. Veel investeerders zijn hier maar al te blij mee. 

Wat zijn dan die risico’s?

Beleggen brengt altijd risico’s mee. Je geeft een bedrag uit en je hoopt dat terug te krijgen en het liefst met een hoge winst. Je weet alleen nooit zeker of dit ook gaat gebeuren en het blijft dus altijd een gok wat het zo spannend maakt. Het is anders dan wanneer je een aandeel koopt. Met een aandeel koop je namelijk een stukje van het onderliggende bedrijf. Dat is bij cryptovaluta niet het geval. 

Een ander risico is dat het gaat om digitaal geld. Je online portemonnee kan zomaar gehackt worden en in dat geval ben je je geld kwijt. Je kunt zo al je Bitcoins verliezen. Er is niemand die jouw portemonnee beschermt, omdat er geen bank achterzit bij wie je terecht kunt. Het is volledig van uzelf en wordt u gehackt, dan is er niemand die uw online wallet kan beveiligen. 

Risico's crypto investeren

De blockchain technologie

De blockchain technologie is het systeem dat achter de Bitcoins zit. Het is een manier om digitale gegevens op te slaan zonder een centraal punt te gebruiken. Simpelweg zorgt het ervoor dat digitale valuta minder makkelijk gehackt kunnen worden. Het maakt het dus een stukje veiliger voor jou om te investeren waardoor het een stuk aantrekkelijker wordt om het eens te proberen. Een DOS aanval richt zich vaak op een centraal punt. Omdat de blockchain technologie hier geen gebruik van maakt, is het minder gevoelig voor zulke aanvallen.

Moet ik investeren of niet?

De Autoriteit Financiële Markten raadde in het verleden af om te investeren in cryptovaluta. Deze manier van investeren zou namelijk kwetsbaar zijn voor misleiding, oplichting en manipulatie. Het is dus een gevaarlijke manier om aan nog meer geld te komen. Het is echter aan jezelf of je het risico wil nemen. Het kan namelijk ook winstgevend zijn om te investeren in de populaire cryptovaluta waar anderen zeer succesvol mee zijn geweest in het verleden. 

Moet je je geld investeren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*