Waarom geld lenen? De belangrijkste redenen op een rijtje! 

Geld lenen hoeft niet altijd een slechte keuze te zijn

Geld lenen is niet iets wat je iedere dag doet. Al jaren wordt ons op het hart gedrukt dat geld lenen ook geld kost. Daardoor lijkt het bijna een slecht imago te hebben. Mensen die hun wenkbrauwen optrekken als jij aangeeft graag te willen lenen. Gelukkig blijkt dat niet helemaal de realiteit te zijn. Heel veel mensen hebben een lening op hun naam staan. Meestal lopen ze hier niet te koop mee, maar feit blijft dat je hier echt niet altijd aan kunt ontkomen. 

Vraag jezelf bijvoorbeeld maar eens af hoeveel mensen over een hypotheek beschikken. Dit lijkt bijna vanzelfsprekend bij het kopen van een huis, maar is ook ‘gewoon’ een hele hoge lening die je afsluit. 

Geld lenen is niet altijd te voorkomen en kan in sommige gevallen zelfs gunstig zijn. Mits dit op de juiste wijze wordt gedaan natuurlijk. Waarom verantwoord geld lenen bij Becam? We zetten de belangrijkste redenen op een rijtje! 

Geld lenen kan goedkoop

Bij onverwachte kosten 

De meeste mensen hebben wel een spaarpotje voor financiële tegenvallers en incidentele uitgaven. Bijvoorbeeld voor wanneer de wasmachine stuk gaat of wanneer er een lekkage in huis gerepareerd moet worden. Heel fijn. Maar wat doe je als plotseling heel veel dingen tegelijkertijd stuk gaan? Als in één maand tijd de laptop, wasmachine, magnetron en vaatwasser het begeven. En als klap op de vuurpijl dan ook nog eens de auto kapot dreigt te gaan? Het spaarpotje zal waarschijnlijk niet zo goed gevuld zijn dat het álle klappen in één keer weet op te vangen. Je kunt het geld wel zelf bij elkaar sparen, maar niet op korte termijn. Wanneer er zoveel tegenvalt in korte tijd, dan kan lenen een prima alternatief zijn. Je weet immers zeker dat je het bedrag kunt betalen. Alleen jammer dat je nu extra rente moet betalen. Wanneer je echter niet kunt wachten met het doen van een bepaalde uitgave, dan heb je weinig andere keus. 

Extra tip: door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, sluit je eenvoudig de voordeligste lening af. Het is immers niet nodig om onnodig veel extra geld te betalen als het ook een stuk goedkoper kan. 

Onverwachte kosten beatlen

Voor het betalen van een studie 

Geld lenen kost geld. Dat klopt. Maar dat betekent lang niet altijd dat het een slecht idee is om te lenen. In sommige gevallen levert het op de lange termijn namelijk ook veel op. Zo zijn er enkele goede, legitieme redenen te verzinnen waarbij geld lenen een prima keuze is. Bijvoorbeeld voor het betalen van een studie. Studeren is niet goedkoop en je ontkomt er vaak niet aan om geld te lenen. Uiteindelijk betekent dat wel dat je straks over een goede baan beschikt en je die lening dus binnen mum van tijd kunt terugbetalen. Bijna iedereen leent via DUO, maar als je op latere leeftijd jezelf nog wilt laten omscholen is dat niet mogelijk. In dat geval is een persoonlijke lening een prima keuze om alsnog aan het benodigde geld te komen. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*