Tips bij het verhogen van je bestaande lening

lening verhogen

Stel, je hebt een lening afgesloten: dan kan het zomaar zijn dat je tijdens de looptijd extra geld nodig hebt. Bij een doorlopend krediet kun je de bank vragen om je limiet te verhogen, maar bij een persoonlijke lening kan dit bijvoorbeeld weer niet. De mogelijkheid die overblijft is een nieuwe lening aanvragen of een lening oversluiten. De beste tips om je lening te verhogen vertellen we je daarom in dit artikel. 

1. Doorlopend krediet verhogen 

Als je een doorlopend krediet hebt, dan krijg je een kredietlimiet. Dat betekent dat je niet meer geld mag opnemen dan dit limiet. Een lening verhogen kan wel, maar alleen als je een verzoek indient bij je bank of kredietverstrekker. Die beoordeelt of je het hogere limiet aan kan. 

2. Persoonlijke lening verhogen bij dezelfde bank 

Als je een persoonlijke lening hebt afgesloten, dan is het niet mogelijk om deze nogmaals te verhogen. Als je toch extra geld wil lenen, zul je een nieuwe persoonlijke lening moeten afsluiten. Je kunt het bedrag wat je extra wilt hebben dus als een nieuwe lening aanvragen.  

lening verhogen
Het kan soms goed uitpakken om je lening te verhogen

3. Lening oversluiten en verhogen 

Als je een bestaande lening hebt en deze wilt verhogen, dan ga je waarschijnlijk naar de kredietverstrekker waar je nu al je lening hebt. Toch kan het zo zijn dat dit niet de meest voordelige optie is voor je. Kredietverstrekkers passen regelmatig hun rente aan en dan kan het zomaar zijn dat je meer rente moet betalen dan je eerst deed. Stel, je vindt een goedkopere lening bij een andere kredietverstrekker, dan kun je ook je lening oversluiten. 

Als je je lening oversluit en verhoogd is het ook belangrijk om naar de bestaande looptijd te kijken. Als je een langere looptijd kiest, zijn je maandlasten lager. Wel is het zo dat je dan ook langer rente betaald.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*