Afvalcontainer huren kosten opnemen in het bouwdepot

afvalcontainer huren

Vind je alle kosten die bij een verbouwing komen kijken erg fors en wil je zeker weten dat je voldoende geld beschikbaar hebt voor- en tijdens de verbouwing? Zorg dan voor een bouwdepot en neem vervolgens de kosten voor afvalcontainers huren als kostenpost mee in het bouwdepot.

Wat is een bouwdepot en wat zijn de voorwaarden?

Een bouwdepot is simpelweg een soort financiële regeling die je treft met de bank waarbij de bouwkosten door de bank worden gefinancierd. Hier kun je dus ook afvalcontainers als kostenpost in verwerken. Een bouwdepot kan ook een onderdeel vormen van je hypotheek. Een bepaald bedrag wordt dan gereserveerd voor de kosten die verwacht worden tijdens de verbouwing. Het is dan ook verstandig om vooraf een kostenraming te maken met de verwachte verbouwingskosten. Je dient echter vooraf wel te checken welke kosten je onder een bouwdepot mag indienen en welke kosten niet. Dit dien je vooraf na te vragen bij je bank. Ook kunnen de kosten van je bouwdepot van belang zijn op je aangifte inkomstenbelasting. 

Afvalcontainers opnemen in het bouwdepot

De kosten van een container huren kun je dus vaak onderbrengen in een bouwdepot, waardoor het mee wordt gefinancierd met je hypotheek. Echter is dit niet bij elke bank mogelijk, dus is het raadzaam om dit vooraf na te vragen bij de bank die het bouwdepot verstrekt. De voordelen hiervan zijn dat de kosten niet ineens betaald moeten worden, maar betaald worden vanuit je persoonlijke bouwdepot.

afvalcontainer huren

Handige containers tijdens een verbouwing

Heb je de kosten van de afvalcontainers in je bouwdepot, dan is het vervolgens handig om te weten welke containers je goed kunt gebruiken tijdens een grootschalige verbouwing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een puincontainer, bouwafval container, houtcontainer en/of een zand- en grondcontainer. Zorg ervoor dat je het bouwafval goed scheidt in de daarvoor bestemde container. Doe je dit namelijk niet en laat je de container met het verkeerde afval erin ophalen? Dan is de kans groot dat je (fors) bij dient te betalen. Zorg daarom dat je altijd meerdere afvalcontainers hebt staan als er veel afval afgevoerd moet worden. Dit is dus niet alleen van belang om kosten te besparen, maar ook om de belasting op het milieu zo klein mogelijk te maken. Als afval goed gescheiden is, kunnen er wellicht materialen ook gerecycled worden voor hergebruik. Zo kun je ervoor zorgen dat bouwafval op de juiste manier wordt afgevoerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*