In 3 stappen de voordeligste verzekering afsluiten

Een verzekering afsluiten doen we eigenlijk in de hoop ze nooit of in ieder geval zo weinig mogelijk nodig te hebben. Omwille van deze reden is het altijd van belang om een verzekering af te sluiten tegen een zo laag mogelijk prijskaartje. Het vinden van de voordeligste verzekering is echter iets wat tegenwoordig een beetje voeten in de aarde heeft. Dit komt niet in het minst door het feit dat het aanbod aan verzekeringen door de jaren heen spectaculair is toegenomen. Zou jij graag een nieuwe verzekering willen afsluiten om jezelf in te kunnen dekken tegen bepaalde vormen van schade, maar wil je er absoluut zeker van zijn dat je daarvoor geen euro teveel betaalt? In dat geval vertellen wij je graag in 3 stappen hoe je de voordeligste verzekering kan afsluiten!

Stap 1: Vorm jezelf een goed beeld van het aanbod op de markt

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is het zo dat het aanbod aan verzekeringen door de jaren heen aanzienlijk is uitgebreid. Dit heeft als resultaat dat het altijd aan te raden is om eerst voldoende onderzoek te doen naar de verschillende verzekeringen die op de markt terug te vinden zijn en voor jou potentieel interessant zijn. Vroeger was dit  alleen maar mogelijk door een manuele vergelijking uit te voeren waardoor je heel wat tijd moest investeren. Lang niet iedereen heeft deze tijd echter zomaar voor handen of is bereid om ze te investeren in het zoeken naar de voordeligste verzekering. Het kan gelukkig ook anders.

Jezelf een goed beeld vormen van de verschillende verzekeringen die op de markt zijn terug te vinden kan tegenwoordig namelijk eveneens door het uitvoeren van een objectieve vergelijking. Een vergelijking uitvoeren gebeurt altijd op basis van bepaalde, concrete gegevens die je hebt ingegeven. Uiteraard moet je in eerste instantie het type verzekering selecteren waarna je doorgaans in een handig overzicht een goed beeld krijgt van de kosten die voor de verschillende verzekeringen in rekening worden gebracht.

Let op, rekening houden met de kostprijs van een verzekering is uiteraard van belang, maar ook de voorwaarden mogen niet uit het oog worden verloren. Voorkom dat je appelen met peren gaat vergelijken en zorg er met andere woorden voor dat je steeds verzekeringen vergelijkt die over gelijkaardige voorwaarden beschikken.

Stap 2: Denk goed na over het eigen risico

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een verzekering af te sluiten zal je altijd geconfronteerd worden met een bepaald eigen risico. Voor elke verzekering geldt dat er een verplicht eigen risico dient te worden betaald, maar dat betekent niet dat ze ook is vastgesteld. Neem nu bijvoorbeeld de zorgverzekering. Het betreft hier een verplichte en bovendien ook vrij dure verzekering die door elke inwoner evenals door iedere persoon die in Nederland werkzaam is dient te worden afgesloten. Het eigen risico op deze verzekering is naar eigen wens te verhogen indien de verzekeringnemer dat wenst. Dit betekent dat je per ‘schadegeval’ eerst een bepaalde kostprijs zelf dient te betalen vooraleer je kan rekenen op tussenkomst van de zorgverzekeraar. Waarom zou je dat doen? Omdat dit je verzekeringspremie op aanzienlijke wijze naar omlaag kan halen!

Veel mensen weten het niet en nemen zomaar genoegen met het standaard eigen risico welke wordt gehanteerd voor de zorgverzekering. Dat is uiteraard een optie, maar voor jonge, gezonde mensen is het vaak de moeite waard om te kiezen voor een hoger eigen risico. Op deze manier kunnen ze alsnog rekenen op een indekking van echt hoge medische kosten, maar wordt de periodieke verzekeringspremie aanzienlijk verlaagd. Door te kiezen voor een optimaal eigen risico zal je kunnen vaststellen dat je altijd kan rekenen op de meest interessante voorwaarden voor wat het afsluiten van jouw nieuwe verzekering(en) betreft!

Stap 3: Bekijk de mogelijkheden voor een collectieve verzekering

Een laatste mogelijkheid om te besparen op jouw verzekering(en) is door na te gaan of je ze eventueel in collectief verband kan afsluiten. Er zijn verschillende organisaties die zich bezighouden met het zoeken naar verzekeringen die op collectief vlak kunnen worden afgesloten. Dit betekent dat je niet individueel, maar wel samen met een grote groep andere mensen een bepaalde polis gaat afsluiten. Dit zorgt er in de praktijk niet alleen vaak voor dat je kan rekenen op de meest aantrekkelijke voorwaarden, daarnaast drukt dit het verschuldigde kostenplaatje veelal ook aanzienlijk. Indien je er absoluut zeker van wenst te zijn dat je kiest voor de voordeligste verzekering kan het altijd de moeite waard zijn om de mogelijkheden op vlak van een collectieve verzekering te onderzoeken. Het brengt voor jou geen enkel nadeel met zich mee en het kan de verzekering die je wil afsluiten heel wat voordeliger maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*