Bespaar door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering 2020

Ben je 18 jaar of ouder en woon of werk je in Nederland? Dan ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten. De zorgverzekeraar is verplicht om iedereen die bij hem een basisverzekering wil afsluiten te accepteren  Is het verstandig om te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering 2020? Het antwoord is ja. Iedere basisverzekering, dus ook de basisverzekering van de goedkoopste zorgverzekering 2020, biedt namelijk hetzelfde basispakket. In dit basispakket zitten alle zorgkosten die door de basisverzekering worden vergoed. De overheid bepaalt ieder jaar welke zorgkosten dat zijn.

Nog geen 18 en de basisverzekering

Ben je nog geen 18? Dan wordt je bijgeschreven op de verzekeringspolis van een van je ouders of verzorgers. Je bent dus gratis meeverzekerd. Je hebt geen eigen risico. Het eigen risico is de eigen bijdrage die je als je 18 jaar of ouder bent moet betalen als je zorgkosten maakt. Niet alle zorgkosten vallen onder het eigen risico. Je hoeft dus niet altijd een gedeelte van de gemaakte zorgkosten zelf te betalen.

Verschillen tussen zorgverzekeraars

De inhoud van het basispakket is dus bij iedere zorgverzekeraar, dus ook bij de zorgverzekeraar met de goedkoopste zorgverzekering 2020, hetzelfde. Er zijn echter wel verschillen wat de betreft de manier waarop de zorgkosten worden vergoed.

Kies je voor een restitutiepolis? Dan heb je vrije zorgkeuze. Jij kiest een behandelaar, dokter of ziekenhuis en de zorgverzekering betaalt de kosten. Soms moet je eerst zelf de rekening betalen. Uiteraard krijg je het betaalde bedrag later terug van e zorgverzekeraar.

Kies je voor een naturapolis? Dan heb je geen vrije zorgkeuze. Ook dan kun je alle zorg vergoed krijgen. Je moet dan wel een behandelaar, dokter of ziekenhuis bezoeken waarmee de zorgverzekeraar afspraken heft gemaakt over de prijs en de kwaliteit. Dit zijn de door de zorgverzekering gecontracteerde zorgverleners. Ga je naar een behandelaar, dokter of ziekenhuis waar de zorgverzekeraar geen afspraken heeft gemaakt, dus naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dat kun je doen, maar dan krijg je slechts een deel van de zorgkosten vergoed.

Kies je voor een budgetpolis? Dan kies je voor een goedkope naturapolis. Je kunt dan slechts bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht. Bovendien is de keuze in  hulpmiddelen, medicijnen en kraamzorg bij veel budgetpolissen beperkt.

Kies je voor een combinatiepolis? Een combinatiepolis is deels een restitutiepolis en deels een naturapolis. Je hebt voor sommige zorgkosten recht op vergoeding (restitutiepolis), terwijl je voor andere zorgkosten recht hebt op zorg (naturapolis).

Een aanvullende zorgverzekering als je denkt meer zorg nodig te hebben

Ben je gezond? Verwacht je niet veel zorg nodig te hebben. Dan is het niet nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten. De kosten (betaalde premie) zijn dan waarschijnlijk hoger dan de opbrengsten (de zorgkosten die vergoed zijn). Het afsluiten van aanvullende zorgverzekering is het overwegen waard als je verwacht zorg nodig te hebben die niet door de basisverzekering wordt vergoed, zoals tandartskosten, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen.

Besparen door te kiezen voor een collectieve ziektekostenverzekering

Biedt je sportclub of werkgever een collectieve ziektekostenverzekering aan? Dan krijg je doorgaans korting op de premie. Toch is een collectieve ziektekostenverzekering niet altijd goedkoper dan een eigen ziektekostenverzekering. De collectieve verzekering dekt wellicht zorgkosten die je niet nodig hebt. Het afsluiten van een eigen zorgverzekering, aangepast aan de zorgkosten die je verwacht te naken, is dan vaak goedkoper. Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2020? Sluit dan geen collectieve verzekering af.

Meer info over zorgverzekering vergelijken 2020 vind je op Zorgverzekering-vergelijken.net.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*