Ruim 90% blijft trouw aan zorgverzekeraar

Elk jaar in de mand december kun je overstappen naar een andere zorgverzekering. Ieder jaar maakt circa 7 procent van de bevolking de overstap. Veel mensen stappen dus niet over van zorgverzekering. Ze hebben al jaren dezelfde zorgverzekering. Ze betalen dus waarschijnlijk te veel premie. Voor de goedkoopste zorgverzekering 2020 betalen ze hoogstwaarschijnlijk veel minder premie dan voor hun huidige zorgverzekering. Mensen die de afgelopen jaren wel zijn overgestapt hebben waarschijnlijk honderden euro’s bespaard.

Veel mensen zijn honkvast. Veel Friezen zijn verzekerd bij De Friesland, veel Groningers bij Menzis en veel Drenten bij het Zilveren Kruis. Ze betalen nog altijd het volle pond voor een gewone, dure zorgverzekering. Ze weten niet wat de goedkoopste zorgverzekering 2020 is.

Besparen door op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering 2020

Het kan aanzienlijk goedkoper. De zorg is niet veel minder. Hoe? Door te kiezen voor een goedkoop merk van een van de zorgverzekeraars. Veel zorgverzekeraars hebben ene goedkoop merk. Zo heeft zorgverzekeraar Menzis het goedkope merk Anderzorg. Bij een goedkoop merk van een zorgverzekeraar blijft de basiszorg hetzelfde. De aanvullende verzekeringen zijn wel iets minder uitgebreid. Bovendien moet je bij een niet-gecontracteerde zorgverlener waarschijnlijk bijbetalen. Wil je dat risico niet lopen? Er zijn ook zorgverzekeraars die goedkope zorgverzekering bieden met een volledig vrije zorgkeuze.

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekeraar 2020? Wil je dus een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering? Dan kun je overwegen om een budgetpolis af te sluiten. Veel zorgverzekeraars bieden een budgetpolis aan. Budgetpolissen hebben wel als nadeel dat niet alle ziekenhuizen zijn gecontracteerd. Je loopt dus het risico van hoge reiskosten als je een bezoek moet brengen aan een ziekenhuis. Vergeet daarom niet om te checken of het ziekenhuis wel op de lijst met gecontracteerde ziekenhuizen staat.

Het kan goedkoper door geen aanvullende verzekering te nemen

Een aanvullende verzekering wordt doorgaans alleen gebruikt voor fysiotherapie, hulpmiddelen en alternatieve geneeswijzen. De door de aanvullende verzekering gedekte zorg wordt door veel mensen zelden of nooit gebruikt/ Gezonde mensen kunnen daarom overwegen op geen aanvullende verzekering af te sluiten. Door af te zien van een aanvullende verzekering kun je dan hoogstwaarschijnlijk geld besparen. Een zorgverzekering zonder aanvullende verzekering kun je al afsluiten voor iets neer dan honderd euro per maand. Besluit je om te kiezen voor een maximaal eigen risico?  Dan betaal je vaak minder dan 100 euro per mand voor je zorgverzekering. De goedkoopste zorgverzekering 2020 is een zorgverzekering zonder aanvullende verzekering en met het hoogst mogelijke eigen risico.

Waarom we toch niet overstappen naar een andere zorgverzekering

Ging je de afgelopen tien jaar jaarlijks in december op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Stapte je daadwerkelijk over naar de goedkoopste zorgverzekering? Dan heb je waarschijnlijk honderden euro’s bespaard. Toch stappen veel mensen niet over. Ze zijn een dief van hun eigen portemonnee. Waarom stappen de mensen niet over naar een goedkopere zorgverzekering? Uit onderzoek blijkt dat veel mensen het te veel moeite vinden om over te stappen voor een waarschijnlijk kleine opbrengst. Bovendien verandert de te betalen premie in het nieuwe jaar niet of nauwelijks. Het gaat goed wat betreft de kosten. Daarom vinden ze  het  niet nodig om over te stappen. Jammer, want door op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering 2020 kunnen ze veel geld besparen.

Veel mensen zijn tevreden over hun huidige zorgverzekeraar Ze vinden het ook wat betreft de service goed gaan. Ook dat is een reden om niet over te stappen.

Veel mensen vertrouwen, zo blijkt uit onderzoek, andere zorgverzekeraars niet. Ze weten niet of een andere verzekeraar even goed is wat betreft vergoedingen en service. Dat is  wel merkwaardig. Immers, veel zorgverzekeraars verschillen wat betreft service en vergoedingen nauwelijks van elkaar. Bovendien liggen de vergoedingen wettelijk vast. Ook dat zijn dus redenen om op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering 2020.

Soms kan een overstap problemen opleveren

Is het altijd verstandig om over te stappen naar de goedkoopste zorgverzekering 2020? In Nederland heeft 5 tot 10 procent van de verzekerden een chronische ziekte. Dat kan een argument zijn om af te zien van een overstap naar een andere zorgverzekering. Iemand met en chronische ziekte heeft vaak een uitgebreide aanvullende verzekering nodig. Een nieuwe zorgverzekeraar heeft voor wat betreft een aanvullende verzekering geen acceptatieplicht. Hij kan dus besluiten om en chronisch zieke niet te accepteren voor de aanvullende verzekering.

Bij een nieuwe zorgverzekeraar kan de vergoeding van hulpmiddelen problemen opleveren, want die vergoeding kan bij die nieuwe zorgverzekeraar anders zijn geregeld. Overigens worden, soms na wat gedoe, alle hulpmiddelen vergoed.

Ook moet je bij je nieuwe zorgverzekeraar soms overstappen op een ander medicijn. Waarom? Omdat de nieuwe zorgverzekeraar wellicht andere voorkeursgeneesmiddelen heeft. Alleen deze voorkeursgeneesmiddelen worden door de zorgverzekeraar vergoed.

Meer weten? Overstappen zorgverzekering 2020 doe je via Overstappen-zorgverzekering.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*