Abonnementen opzeggen, geld besparen

Na het opzeggen van je abonnement kun je geld besparen

Het klink misschien wat gek, maar weet jij dat je kunt besparen door je abonnementen op te zeggen en ergens anders opnieuw af te sluiten? Geeft niets als je dit niet wist, geloof ons je bent echt niet de enige. Vele Nederlanders laten euro’s per maand liggen door niet opgezegde abonnementen. Wist je dat deze vorm van klantenbinding zorgt voor een grote inkomsten zekerheid bij de leverancier? Liever laten leveranciers je een abonnement af sluiten, zo weten ze zeker dat er betaald zal worden. Dit gaat namelijk in 99% van de gevallen met een automatische incasso. Handig? Zeker wel voor de leverancier, voor jou als consument is het wat minder. Wij gaan je helpen om hier verstandig mee om te gaan.

Welke abonnementen zijn er allemaal?

Wanneer we vragen aan mensen “welke abonnementen zijn er allemaal?”, dan komen ze vaak niet verder dan het telefonie abonnement. Dat is een start, maar er zijn veel meer abonnementen die consumenten afsluiten. We geven je er een aantal als voorbeeld: sportschool abonnement, tijdschrift abonnement, ANWB lidmaatschap, krant abonnement, Spotify abonnement, Netflix abonnement, en zo zijn er nog heel wat meer. Had je deze zelf ook kunnen bedenken? Op de website www.opzeggenoverstappen.nl vind je er nog veel meer. Kijk daar maar eens voor inspiratie. Je hebt meer abonnementen dan je denkt. Wist je trouwens dat elk abonnement na de eerste termijn, vaak 12 maanden, per maand op te zeggen is? Daar kun je natuurlijk van profiteren. Lees snel verder om hier alles over te weten te komen.

Abonnement vergelijken

Naast het opzeggen van je abonnement moet je nog 1 andere actie uitvoeren. Namelijk het vergelijken van je abonnement. Je moet eerst goed weten wat er allemaal opgenomen is in bijvoorbeeld je telefonie abonnement. Hoeveel minuten bellen zitten er in het abonnement en hoeveel gigabyte aan data mag je per maand gebruiken. Als je dat scherp hebt, weet je wat je abonnement biedt en wat het per maand kost. Nu kun je dus eenvoudig je abonnement gaan vergelijken. Let op, vraag jezelf altijd even af of het abonnement nog wel bij je situatie past. Heb je wel voldoende belminuten of hou je er elke maand veel over? Zo kun je bepalen welke vorm het beste bij je past. Eigenlijk kun je op deze manier een goede start maken voor alle verplichtingen die je aan bent gegaan. Zo kun je bijvoorbeeld ook verzekeringen vergelijken. Past de dekking nog bij je of is de dekking veel te hoog voor je situatie? Als je dat weer scherp hebt kun je direct gaan vergelijken. Dit gaat je, in heel veel gevallen, veel geld per maand opleveren. Een nieuwe leverancier zal je bijvoorbeeld een nieuw aanbod doen. Vergeet ook niet om bij je huidige leverancier even aan te geven dat je er over denkt om over te stappen. In veel gevallen geven ze je dan namelijk direct wat extra korting om jou als klant te behouden. Goed ben je zo ver? Heb je alles voor jezelf op een rijtje gezet? Gebruik dan de online vergelijkers om verschillende aanbieders te vergelijken. Zo kun je eenvoudig mobiele telefonie abonnementen vergelijken, handig en snel bekijken welk abonnement het beste bij je past. Blijf niet zitten, kom in beweging en stap over naar een andere leverancier, het zal je verbazen hoeveel geld je hier mee kunt besparen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*