Speel op safe als ZZP’er

Het leven van een ZZP’er is vaak al druk genoeg, daar kan je geen juridische conflicten bij hebben. Toch ligt een conflict al snel op de loer als je veel handelt. Het kan gebeuren dat een klant zich niet aan de regels houdt of dat hij of zij het niet eens is met jouw werkwijze. Een juridisch conflict zou een ZZP’er letterlijk en figuurlijk op kunnen breken. Het is daarom van enorm belang dat je op safe speelt en altijd een stok achter de deur hebt. Dit kan gelukkig met behulp van algemene voorwaarden!

Waar kunnen conflicten ontstaan?

Elk klein akkefietje kan zo in een groot conflict ontstaan. Zorg daarom altijd dat je ook kleine ongeregeldheden zo snel mogelijk oplost. Daarnaast kunnen er ook problemen ontstaan bij het leveren van producten of diensten. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat een handelspartner failliet gaat gedurende jullie proces en jij hebt het geld nog niet ontvangen, maar je hebt de producten al wel geleverd. Wat doe je in zo’n situatie? Hier moeten vooraf duidelijke afspraken over gemaakt worden. Zulk soort conflicten kunnen makkelijk voorkomen worden met behulp van algemene voorwaarden. Iedereen weet namelijk van te voren waar hij of zij mee in zee gaat.

Belang van algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn officieel niet verplicht, maar als ZZP’er is het eigenlijk wel van levensbelang dat je ze hebt. Een juridisch conflict kan al snel flink wat geld kosten, dus een kleine investering in goede algemene voorwaarden is het zeker waard. In de algemene voorwaarden van jouw onderneming kun je dus precies zetten wat de rechten en plichten zijn van jou, maar ook van de klanten met wie je zaken doet. Je zakelijke relaties moeten de algemene voorwaarden wel ten alle tijde in kunnen zien, anders zijn ze niet geldig. Zij moeten immers ook weten waar ze aan beginnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*