Wat hebben kredietwaardigheid en een kredietverzekering met elkaar te maken?

krediet

Kredietwaardigheid en kredietverzekering: het kan heel erg goed zo zijn dat deze termen jou beide niets zeggen. Ook kan het zo zijn dat je wel weet wat kredietwaardigheid is, maar dat je niet weet wat een kredietverzekering is. Uiteraard kan dit ook andersom het geval zijn. Kredietverzekering kiezen gaat niet wanneer je eigenlijk geen idee hebt wat deze verzekering precies inhoudt. Het is dan ook een heel erg goed idee om verder te lezen. Door verder te lezen krijg je namelijk veel duidelijke informatie over wat zowel de kredietwaardigheid als een kredietverzekering zijn. Bij twijfels over deze termen is het dus zeker een goed idee om door te lezen.

Wat is kredietwaardigheid?

Om te weten wat een kredietverzekering is, zul je eerst moeten weten wat kredietwaardigheid precies inhoudt. Kredietwaardigheid kan eigenlijk heel erg simpel uitgelegd worden. Kredietwaardigheid houdt namelijk gewoonweg de mate waarin iets of iemand in staat is om een lening af te sluiten. Deze kredietwaardigheid heeft dus te maken met de huidige financiële staat van deze persoon of van een bedrijf. Voordat je een lening af kunt sluiten, zal er dan ook gekeken worden naar de kredietwaardigheid van een persoon of bedrijf. Wanneer een bedrijf of persoon bijvoorbeeld hoge schulden heeft, zal het veel moeilijker worden om een lening af te sluiten.

Wat is een kredietverzekering?

Nu duidelijk is geworden wat kredietwaardigheid precies is, is het ook belangrijk om te begrijpen wat een kredietverzekering is. Vrijwel ieder bedrijf vindt het van groot belang dat alle klanten hun facturen betalen. Soms komt het echter voor dat dit niet gebeurt. Hiervoor moet een kredietverzekering helpen. Wanneer je verzekerd bent, zal de verzekeraar de onbetaalde facturen van de klant namelijk betalen. Hierdoor zul je als bedrijf veel minder schade oplopen. Bovendien is het veel minder nodig om stress te hebben over mogelijke onbetaalde facturen. Een kredietverzekering afsluiten brengt dus erg veel voordelen met zich mee. 

krediet
Het afsluiten van een kredietverzekering kan als bedrijf voordelig uitpakken

De connectie tussen beide

Kredietwaardigheid en een kredietverzekering hebben dus met elkaar te maken, in de zin dat deze termen beide om krediet draaien. Kredietwaardigheid staat echter meer voor de financiële staat van een persoon of een bedrijf terwijl de kredietverzekering er juist is om deze financiële staat te beschermen. Er is dus een connectie tussen beide termen, maar het is niet zo dat de termen gewoonweg voor hetzelfde staan. Dit is namelijk helemaal niet zo. Het is voor zowel bedrijven als personen dus heel erg belangrijk om een duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen beide termen. 

Redenen voor een kredietverzekering 

Er zijn meerdere redenen die je kunt hebben voor het afsluiten van een goede kredietverzekering. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er in jouw bedrijf erg veel gewerkt wordt met facturen die op een later moment betaald moeten worden. Wanneer dit zo is, is het een heel erg goed idee om een kredietverzekering af te sluiten. Ook zorgt een kredietverzekering gewoonweg voor een gevoel van veiligheid. Bedrijven hoeven zich namelijk veel minder zorgen te maken wanneer een factuur niet betaald wordt. Dit probleem wordt namelijk gewoonweg door de verzekeraar opgelost. Hierdoor is het voor bedrijven dus minder stressvol om met facturen te werken die op een later moment mogen worden betaald!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*