5 belangrijke woonverzekeringen

Als je net een huis hebt gekocht moet je aan veel dingen denken. Zo ben je bijvoorbeeld druk bezig met het regelen van een hypotheek en ander financiële zaken. Nadat dit dan eindelijk van je lijst is afgestreept ga je beginnen met verbouwen en werk je de rest van de lijst af. Wat veel nieuwe eigenaren echter vergeten is dat je een huis ook moet verzekeren!

Een Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die schade aan je huis dekt. Ontstaat er bijvoorbeeld brand, valt er door een storm een boom op het dak of gebeurt er iets anders wat schade veroorzaakt dan wordt dit door deze verzekering ingedekt. Vaak wordt een opstalverzekering ook als voorwaarde bij de bank gesteld. Op zo’n moment krijg je alleen een hypotheek als je een goede opstalverzekering afsluit. Echter veel mensen denken dat deze verzekering ook je inboedel beschermt maar dat is niet zo. Hiervoor moet je nog weer een apart inboedelverzekering afsluiten.

De inboedelverzekering

Voor het beschermen van bijvoorbeeld je meubels is het dus handig om een inboedelverzekering af te sluiten. Is er bijvoorbeeld door lekkage op de zolder waardoor de vloeren en de kamers ontzettend beschadigd zijn? Dan is hier een inboedelverzekering voor. Hetzelfde geld bijvoorbeeld voor schade aan je meubels na een brand.

Aansprakelijkheidsverzekering

Naast een inboedelverzekering is het handig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hier meer dek je de aansprakelijkheid op schade van anderen. Valt er bijvoorbeeld een dakpan van jouw dakpan op een toevallige voorbijganger dan ben je hiervoor ingedekt.

Overlijdensrisicoverzekering

De volgende verzekering in dit overzicht is de overlijdensrisicoverzekering. Natuurlijk ga je er niet van uit dat jij of je partner overlijdt maar het is beter om dit van tevoren te regelen. Mocht er dan iemand ziek worden of onverwacht overlijden dan kan diegene die alleen achterblijft in het huis blijven wonen. Deze verzekering is niet nodig als je allebei apart zo veel verdient om het huis te kunnen blijven betalen als een partner overlijdt.

Rechtsbijstandverzekering

Ook een rechtsbijstandverzekering is een aanrader om af te sluiten. Het kopen van een huis gaat namelijk niet om kleine bedragen geld en door omstandigheden kan er wel eens wat fout gaan. Op zo’n moment is het fijn als je juridische hulp kan inschakelen om te voorkomen dat de kosten echt uit de hand lopen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*