Mensen intern opleiden tot finance professional of extern inhuren

Als bedrijf heb je verschillende mogelijkheden om de juiste kennis en expertise in huis te halen. De eerste mogelijkheid is het opleiden van de aanwezige werknemers om er zo voor te zorgen dat je de nodige kennis in huis haalt. Het is ook mogelijk om externe professionals in te huren. Dat geldt ook voor professionals op financieel vlak. Als je op zoek bent naar finance professionals en alleen genoeg neemt met het beste, dan neem je geen genoegen met minder. Wat is dan verstandig om te doen, intern opleiding of extern inhuren?

Intern opleiden

Als mensen intern opgeleid worden tot finance professional dan heeft dat verschillende voor- en nadelen. De voordelen zijn dat je de kennis en ervaring in huis haalt en dat de werknemers die deze kennis vergaren ook in te zetten zijn voor financiële vraagstukken die niet bij de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf horen. Nadelen zijn dat je moet investeren in de opleiding van de werknemer en dat er voor de bestaande werkzaamheden van deze personen andere mensen aangetrokken moeten worden. De investering kan natuurlijk wel op termijn worden terugverdiend.

Extern inhuren

Het inhuren van externe finance professionals kent ook voor- en nadelen. Vooral de voordelen kunnen het zeer interessant maken voor jouw bedrijf om voor deze mogelijkheid te kiezen. Als je bijvoorbeeld voor een korte periode of voor een bepaald project een professional op financieel gebied nodig hebt, dan is het verstandiger om deze extern in te huren in plaats van intern op te leiden. Dan haal je de specifieke kennis op dat vlak tijdelijk in huis en kunnen jouw werknemers zich blijven bezighouden met de dagelijkse gang van zaken. Deze werknemers steken daarbij ook nog kennis op via de externe consultant. Een nadeel is dat deze kennis maar tijdelijk is, omdat de externe professional na verloop van tijd weer vertrekt.

Waardevol

Een goede financieel professional voegt ook waarde toe aan het bedrijf. Als je op zoek bent naar finance consultants dan wil je ook alleen de beste. Bij Fit Professionals vindt je externe financieel consultants die kennis hebben van allerlei zaken op financieel gebied. Daardoor is het mogelijk om voor specifieke kennis en expertise de juiste persoon te vinden. Zo kun je gericht werken aan betere resultaten waardoor een extern persoon meer waardevol kan zijn voor jouw organisatie, dan wanneer je intern mensen opleidt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*