TooGoodToGo app getest

Een app die voedselverspilling tegen moet gaan, dat klinkt mij als muziek in de oren. Too Good To Go is een concept die dit mogelijk maakt. Je downloadt de app en kijkt of er bedrijven bij jou in de buurt zijn die hieraan meedoen. Je koopt vervolgens een voucher en er staat aangegeven op welke locatie en op welk tijdstip je de ‘Magic Box’ op kunt komen halen. Het is iedere keer een verrassing wat er in de box zit en bovenal een goed bedacht concept, al zeg ik het zelf.

Zo downloadde ook ik, op een ietwat saaie vrijdagavond, de app Too good to go. Je moet toch wat als je thuis op de bank zit met een zak chips in je hand en een lege koelkast. Ik had op internet gelezen dat er negen locaties zijn die meedoen in de stad waar ik woon. Dat is heel wat anders dan de tientallen locaties in de grotere steden.

Enfin, ik scrolde door de vouchers die je kan kopen om een Magic Box op te halen. Helaas, geen beschikbare vouchers. Ik merkte al gauw dat je er snel bij moet zijn om er één te scoren want die boxen gaan als warme broodjes over de toonbank.

De volgende ochtend was het raak. Ik had een voucher bemachtigd. Helemaal blij en nieuwsgierig dat ik was. Het is namelijk iedere keer weer een verrassing wat er in de Magic Box zit, aangezien het elke keer verschilt welk voedsel die dag is overgebleven. De volgende ochtend kon ik het tussen 10:00 en 12:00 uur ophalen bij de desbetreffende supermarkt.

Stipt om 10:00 uur stond ik voor de deur. Leuk feitje is dat dit helemaal niet hoeft, want ik had de voucher al gekocht voor welgeteld €3,99. Dat zijn de betere prijzen. Ik stapte binnen, liet de voucher zien en de verkoopster vroeg vervolgens of ik appeltaart, tompoucen of moorkoppen wilde.

Nou, dan begrijp je het wel. Dan is mijn dag goed! Wat er verder in de Magic Box zat was het volgende: een verse soep, een pastasalade, een kipkerriesalade, een vers sapje, twee broodjes, gehakt én een peer. Dat allemaal voor die paar euro’s.

Kortom, ik vind het een geweldig concept. Het is leuk voor de portemonnee en ook nog eens goed voor het milieu. Op die manier hoeft er toch weer wat minder voedsel weggegooid te worden en een leuke bijkomstigheid is dat het elke keer een verrassing is wat er in de Magic Box zit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*