De verschillen tussen Nederlandse banken en Santander

Tegenwoordig heb je een ruime keuze aan diverse banken. Behalve dat je je geld op de bank zet en een rekening hebt bij diezelfde bank, biedt de bank ook diensten als leningen, hypotheken, persoonlijk krediet en doorlopende leningen. Je hebt natuurlijk de in Nederland bekende banken zoals Rabobank, SNS bank, ASN bank, ING en de ABN AMRO, maar je hebt nu ook Santander. In dit artikel gaan we vertellen over de wereld van de bank. Wat is deze laatstgenoemde bank precies? Welke diensten worden er geboden? Wat zijn de ervaringen van andere klanten en wat zijn de verschillen tussen deze Spaanse bank en een Nederlandse bank? Lees je mee?

Wie en wat is Santander?

Dit is een Spaanse online bank. Deze bank is momenteel de grootste van de Europese Unie met zo’n 125 miljoen klanten en zo’n 2000 medewerkers. De bank is op 15 mei 1857 opgericht in de gelijknamige stad in Spanje en begonnen als kleine regionale bank. In de eerste helft van de twintigste eeuw maakte de bank een explosieve groei door. Na de Tweede Wereldoorlog ging de bank zich meer richten op de internationale markt en werd deze vooral actief in Latijns Amerika. Ook zijn er diverse grote fusies geweest. Sinds 2009 is deze bank ook gevestigd in Utrecht. Het bedrijf is ook beursgenoteerd. De bank doet vooral aan consumentenleningen.

De diensten van de bank

De bank doet dus voornamelijk aan particulieren leningen, zoals bijvoorbeeld een persoonlijk krediet. Geld lenen kan tegen een vaste looptijd en tegen een vaste interest. Het gaat dan om een eenmalig bedrag. Wil je extra aflossen op je persoonlijke krediet, dan betaal je wel een boeterente, omdat de bank dan geld misloopt. Je kan ook een doorlopende lening afsluiten, deze is dan wel flexibel. Deze lening aflossen is wel kosteloos.

Lenen aan bedrijven doet deze bank niet, behalve aan zelfstandige ondernemers die een B.V. hebben waarin een salarisadministratie wordt bijgehouden.

Voor meer informatie ga je naar alles over santander. Hier vind je ook de rentestanden waartegen geleend kan worden en de diverse looptijden. Let wel op: je krijgt een BKR toetsing en een BKR registratie als je geld leent.

Als je als consument een lening hebt afgesloten, kun je inloggen bij het kopje ‘mijn rekening’ op de website van de bank. Je kan dan alle uitgaven en geldopnames die je gedaan hebt in de afgelopen periode zien. Ook is het mogelijk om je persoonlijke gegevens, zoals bijvoorbeeld je adresgegevens, te wijzigen mocht dat nodig zijn. Alles staat dus overzichtelijk op één pagina. Handig!

Ervaringen met Santander

De ervaringen met Santander zijn goed. De bank staat goed bekend bij zijn klanten en heeft heel veel positieve beoordelingen. Vooral klanten die hun financiële zaken goed op orde hebben en weinig hulp nodig hebben zijn heel positief. Klanten die wat meer hulp nodig hebben, ervaren de reactie van de klantenservice soms als ietwat traag. Je kunt het beste zelf bepalen wat je van deze bank vindt, door goed de reviews te lezen. Als je meer wil weten over ervaringen met Santander, voordat je er zelf mee in zee gaat, kijk dan bij sites als Independer en Nederlandreview. Zo kun je alles goed vergelijken en een weloverwogen keuze maken.

Wat zijn de verschillen met een Nederlandse bank?

Het grootste verschil van deze Spaanse bank met zijn Nederlandse concurrenten is dat de bank dus uitsluitend consumentenleningen doet. Door alleen op consumentenleningen te richten, houdt de bank het overzichtelijk. De rente van deze lening is lager dan bij een Nederlandse bank: goed voor je portemonnee dus. Bij een Nederlandse bank kun je ook als bedrijf een lening afsluiten en bij deze Spaanse bank kan dat niet. Verder verstrekt deze bank geen hypotheken, waar een Nederlandse bank dit wel doet.

Verder levert een spaarrekening bij deze bank meer op dan bij een Nederlandse bank omdat de rente in Spanje hoger is. De bank is online, waardoor je alles snel en efficiënt kan afhandelen. Verder heb je als klant geen extra kosten, omdat er niet in locaties hoeft te worden geïnvesteerd, dit in tegenstelling tot de Nederlandse concurrenten. Kortom: er zijn genoeg voordelen om over te stappen.

Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd van de voordelen van deze Spaanse bank? Stap dan vooral over!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*