Welk zorgpakket heb je nodig voor de juiste mondzorg?

Aan het einde van het jaar is het weer tijd voor de zorgverzekeraars om hun nieuwe premies bekend te maken. De consument moet zich wegwijs zien te maken in een oerwoud van zorgverzekeraars. Het is hierdoor moeilijk om een duidelijk overzicht te krijgen van de zorg die wordt vergoed, en de bijbehorende prijzen. Op het gebied van mondzorg is het zeker de moeite waard om een goede afweging te maken van de kosten die je verwacht te maken. In dit artikel vind je meer informatie over tandartskosten en de dekking van de zorgverzekeraar. Het zal jou helpen om het juiste zorgpakket samen te stellen zodat je wel de tandzorg krijgt die je wenst, terwijl je hier niet veel te veel voor betaalt.

Welke tandbehandelingen worden gedekt door je basispakket?
Voor mensen die nog geen 18 zijn, wordt een groot deel van de mondzorg vergoed. Tandartsconsulten en een groot deel van de ingrepen die een tandarts uitvoert zijn gedekt. Volwassenen moeten hier in de regel wel voor betalen. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Volwassenen zijn namelijk wel verzekerd voor ingrepen van een (kaak-)chirurg en kunstgebitten. Ook betalen zij niet voor behandelingen bij lichamelijke beperkingen.

Welke tandbehandelingen worden gedekt door je aanvullende zorgpakket?
Aanvullende tandheelkundige zorg wordt aangeboden in extra zorgpakketten (deze verschillen per zorgverzekeraar). Je moet hierbij denken aan kosten voor consulten, mondhygiëne, ingrepen door de tandarts en orthodontie. Je kunt aanvullende zorgpakketten afsluiten die een deel van deze kosten vergoeden en pakketten die de kosten volledig vergoeden (uiteraard betaal je hier meer voor op maandelijkse basis).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*