Ik wil gaan beleggen, maar wat zijn de mogelijkheden?

Beginnen met beleggen

Beleggen is anno 2022 een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Dit komt door verschillende factoren. Zo is de spaarrente minimaal, is de inflatie enorm hoog en daarnaast heeft de gemiddelde Nederlander ook nog eens flink veel spaargeld kunnen opbouwen door de coronacrisis. Het geldt op de bank wordt dus in rap tempo minder waard en daardoor wilt men het geld aan het werk zetten. De kans is dan ook groot dat jij je de laatste tijd hebt ingelezen in de mogelijkheden omtrent beleggen. Benieuwd hoe jij kunt beginnen met beleggen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Zelf beleggen

De meeste mensen kiezen ervoor om het geld zelf te beleggen. Je opent hiervoor een beleggingsrekening en kunt hier geld op storten vanaf je betaalrekening. Je kunt vervolgens de aandelen, ETF’s en dergelijke zelf aanschaffen. Deze optie is het meest populair omdat deze optie over het algemeen het meest volatiel is. Dit houdt in dat de waardefluctuaties in het zelf beleggen het hoogst zijn. Zo kunnen er over het algemeen hogere winsten, maar ook hogere verliezen gemaakt worden wanneer je kiest voor het zelf beleggen. Het is hierin dan ook extra belangrijk om dit alleen te doen met geld dat je daadwerkelijk kunt missen. Je inleg kan immers ook flink veel minder waard worden!

Beleggen, dit zijn de mogelijkheden

Beheerd beleggen

Een tweede optie omtrent het beleggen is het beheerd beleggen. Bij beheerd beleggen vertrouw je jouw vermogen toe aan een andere partij. Deze partij is gespecialiseerd in beleggen en zal dan ook op een verantwoorde manier met jouw vermogen omgaan. Je zult hier over het algemeen geen hele rare uitschieters in maken. Dit is over het algemeen natuurlijk ook niet wat je wilt met jouw belegde vermogen. Je wilt gaan voor stabiele waardestijging met zo min mogelijk risico. Ben je op zoek naar een partij die jouw vermogen beheerd kan beleggen? Dan is vermogensbeheer met Evi zeker een goede optie! Een nadeel van het beheerde beleggen is overigens dat je hier natuurlijk nog een extra fee over betaald. Deze extra fee zorgt echter wel voor een flinke risicobeperking. Je moet voor jezelf goed overwegen of deze risicobeperking jou de extra kosten waard zijn!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*