Wat is het verschil tussen lease en shortlease?

Het leasen van een auto kennen we allemaal wel. Leasen, wat eigenlijk het in termijnen betalen van een auto is, wordt steeds populairder. Dit is overigens ook bij steeds meer verschillende soorten mensen het geval. Het onderwerp leasen wordt steeds vaker bespreekbaar en wordt dus ook daadwerkelijk meer besproken dan vroeger. Er zijn verschillende vormen van leasen, een bekende vorm van leasen is shortlease. Maar wat is shortlease nou eigenlijk precies?

Het leasen van een auto is eigenlijk een redelijk nieuw concept. Echter is het niet meer opkomend en kan men het eigenlijk al wel redelijk standaard noemen. In de nabije toekomst zal het misschien zelfs wel ingeburgerd zijn in de samenleving. Dit komt door de verbeterde beveiliging, veiligheid en vertrouwen.

Verschillende soorten lease

Voor het leasen van een auto zijn er verschillende vormen beschikbaar. De twee meeste bekende, en eigenlijk ook gebruikte, zijn de operational lease en de financial lease. De operational lease, wat eigenlijk ook shortlease is, is een vorm van leasen dat over het algemeen over een korte periode gaat. De vorm van leasen is een nog redelijk nieuw concept. Hier gaat het vooral om het leasen van een auto voor een gemiddeld kortere periode zonder al te veel verantwoordelijkheden. Bij deze vorm van leasen gaat het om een auto waarbij de gebruiker de economische eigenaar is en het de desbetreffende leasebedrijf de financiële eigenaar is.

Verder wordt er bij deze vorm van leasen ook niet naar de koop van de desbetreffende auto gewerkt. De auto zal altijd van het bedrijf blijven, ongeacht het aantal maanden van het leasen. Bij de financial lease, of terwijl het normaal leasen, is een vorm van leasen waarbij men een vast bedrag per maand afspreekt en dit vervolgens wordt ondertekend in het contract. Bij deze vorm van leasen wordt er wel naar de overhandiging van de auto toegewerkt. De auto die geleased wordt is tijdens deze maanden eigendom van het bedrijf dat meewerkt aan de lease. Na deze periode is de bestuurder de rechtmatige en volledige eigenaar over de auto. Bij deze vorm van leasen hoort echter ook een ander contract. Hierbij is de bestuurder eigenlijk verantwoordelijk voor alles. Hierbij gaat het om verzekering, belasting, eventuele onderhoudskosten en uiteraard de benzine. Dit is zo omdat deze uiteindelijk wordt overgedragen aan de bestuurder.

Voordelen shortlease

De voordelen van shortlease is dat het contract gunstiger is voor de bestuurder en de persoon die de lease aangaat. Hierbij gaat het eigenlijk om een full-service contract. Alle kosten, behalve de benzine, wordt gedeclareerd bij het leasebedrijf. De bestuurder hoeft dus geen verzekering, belasting en onderhoudskosten te betalen voor de auto. Verder wordt er vaak een contract getekend dat maandelijks opzegbaar is. Deze voordelen komen zo omdat de auto altijd eigendom blijft van de leasemaatschappij.

Welke soort lease het gunstigst en beste is voor jou is een persoonlijke overweging. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan vlug een kijkje op de website van VWP shortlease. Op deze website vind je alle soorten merken en veel verschillende soorten leasecontracten. Verder is de website klantvriendelijk en hulpgericht ontworpen én vind je hier vaak de goedkoopste shortlease.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*