Waarom een vakantiehuis kopen een goede investering is

Het kan ook voor u erg aantrekkelijk zijn om uw spaargeld te gaan beleggen, een vakantiehuis kopen is een goed voorbeeld van een belegging in vastgoed. Hieronder leggen we kort uit wat de voordelen van een vakantiehuis kopen zijn.

Vakantiehuis kopen voor eigen gebruik of (gedeeltelijk) verhuur

Een vakantiehuis kopen kan u met verschillende intenties doen. U kunt de woning alleen voor eigen gebruik aanschaffen, maar u kunt er ook voor kiezen uw vakantiehuis (gedeeltelijk) te verhuren. Wanneer u kiest voor het (gedeeltelijk) verhuren van uw vakantiewoning heeft u de voordelen van een eigen vakantiehuis wanneer u er zelf van wilt genieten en de voordelen die het verhuren van het vakantiehuis met zich mee brengt. Hiermee kunt namelijk extra inkomsten genereren.

Gegarandeerde of reële verhuuropbrengsten bij vakantiehuis kopen

Soms is het ook mogelijk om zeker te zijn van verhuurinkomsten wanneer u een vakantiehuis kopen overweegt, ook wel bekend als gegarandeerde verhuuropbrengsten. U krijgt dan een garantie dat uw vakantiewoning een vooraf afgesproken omzet opbrengt. Met wat vertrouwen in de toenemende vraag naar de verhuur van vakantiewoningen kunt u ook kiezen voor reële verhuuropbrengsten. Dan krijgt u namelijk de daadwerkelijke verhuurinkomsten in plaats van een vooraf afgesproken bedrag. Daarnaast profiteert u ook van de stijging van de verhuurprijzen. U bent dan niet verzekerd van inkomsten en in het verleden behaalde inkomsten bieden geen garantie voor de toekomst.

Vakantiehuis kopen levert meer op dan sparen

Hedendaags levert uw spaargeld op de bank helaas niets meer op. Vroeger kreeg u nog een leuke rente over uw spaargeld, maar deze tijd is voorbij. Beleggen is daarom een geschikt alternatief. Beleggen brengt risico’s met zich mee, het is dus verstandig goed na te denken waarin u wilt beleggen. Het is gebleken dat een vakantiehuis kopen een stabiele manier is om vermogen op te bouwen. Zeker als u het vakantiehuis ook gaat verhuren. Door uw spaargeld te investeren in vastgoed wat later weer inkomsten gaat opleveren kunt u een leuk rendement uit uw spaargeld halen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*