Zakelijke verzekeringen vergelijken? Drie tips!

Heb je een eigen bedrijf, dan kun je het best een aantal zakelijke verzekeringen afsluiten. Ondernemen is nou eenmaal risico – en het is verstandig om je tegen die risico’s in te dekken, in ieder geval tot op zekere hoogte. “Zakelijke verzekeringen” is eigenlijk een overkoepelende term voor alle verzekeringen waar je aan kunt denken om je bedrijf te behoeden voor onverwachte situaties. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering, de verzuimverzekering of de zakelijke rechtsbijstandverzekering. Wil je een zakelijke verzekering afsluiten? Er zijn veel verschillen tussen de verschillende aanbieders. Het is dan ook verstandig de voorwaarden en polissen goed te vergelijken. Hier lees je waar je op kunt letten als je een zakelijke verzekering af gaat sluiten.

Tip 1: Let op wat er wordt gedekt

Alle zakelijke verzekeringen dekken schade die je bedrijf kan worden berokkend. Ga je een verzekering afsluiten, dan is de belangrijkste vraag die je moet stellen: wat wordt er precies gedekt, als zich een ongeluk voordoet? Dat kan namelijk nogal verschillen per verzekeraar. Bij het afsluiten van een zakelijke verzekering is de inhoud van de polis het belangrijkste onderdeel. Het loont dus om je daar goed in te verdiepen. Op het moment dat er iets misloopt, pluk je daar de vruchten van.

Tip 2: Denk altijd vanuit jouw situatie

Het is belangrijk om te letten op de structuur van je bedrijf, als je een verzekering af gaat sluiten. De manier waarop de verzekering is ingericht, moet goed aansluiten op de praktijk bij jou op de werkvloer. Wil je bijvoorbeeld een ongevallenverzekering afsluiten, maar werk je veel met oproepkrachten en parttimers? Dan is een uitkering op basis van het jaarloon bijvoorbeeld niet zo voordelig. Een vast bedrag is dan veel aantrekkelijker.

Tip 3: Kies een polis met voordelen

Ongeacht het type verzekering dat je kiest – of dat nu een verzuimverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering is – er zijn altijd verzekeraars die extra voordelen bieden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan cursussen en voorlichtingen op het bedrijf, die als doel hebben om ongelukken te voorkomen. Andere zakelijke verzekeringen dekken ook stagiaires en bezoekers van je bedrijf.

Ga op zoek naar een verzekering die voordelig is voor jouw bedrijf. Dit kan vaak de doorslaggevende factor zijn, als je zakelijke verzekeringen met elkaar aan het vergelijken bent.

Ga je een zakelijke verzekering afsluiten?

Zakelijke verzekeringen zijn er voor jou – en voor je werknemers. Je kunt een hoop voordeel halen uit een goede verzekering met een aantrekkelijke polis. Wil je meer weten over zakelijke verzekeringen? Laat hieronder een reactie achter.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*